Valtuustoaloite kouluverkon uudistuksesta

Mustanojan kyläyhdistys jätti 10.8.2015 muutamien muiden kylä- ja vanhempainyhdistysten tapaan valtuustoaloitteen Pöytyän kunnan valtuustolle ja hallitukselle koskien kunnan kouluverkon uudistamista.

”Olemme huolissamme kunnan päätöksestä rakentaa yhtenäiskoulu ja siihen liittyvistä asioista, kuten kunnan velkataakan kasvu. Arvelemme, että yhtenäiskoulun rakentaminen olisi paljon kalliimpaa, kuin kyläkoulujen saneeraus. Toinen merkittävä huolenaihe on liikenneturvallisuus. Pelkästään Mustanojalta Riihikoskelle kulkevien oppilaiden, ei kuljetuksen piiriin kuuluvien, määrä olisi noin 30. Kirkonkylältä on vaarallista pienten kulkea yksin, sillä pyörätie puuttuu ja tiellä näkyvyys on välillä huono, ajoneuvoja liikkuu paljon, kovalla vauhdilla.

Yhdistykset ovat tehneet työtä kunnan ja koulujen pihojen viihtyvyyden eteen. Kyläkoulujen pihat ovat arvokkaita puistoja ja tukevat lasten kehitystä. Meillä pöytyäläisillä on liikunnallinen maine ja koulujen ympäristö on suuri osa sitä. Toivomme, että kouluverkkoasia otetaan vielä uudelleenkäsittelyyn”, yhdistyksemme puheenjohtaja Maria Nikula vetoaa.

vanhin Varsinais-Suomen kyläkoulu
vanha ja arvostettu kyläkoulu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s